A műanyagspirálozó gépekről

Beküldő Kover 2019/09/08 0 Kommentek Spirálozógépekről,

A spirálozógép az egyik legkönnyebben használható, dokumentumok összekötéséhez alkalmazható gép. Cégünktől nem csak fénymásoló szalonok, hanem intézmények és magánszemélyek is igen gyakran vásárolnak saját részükre spirálozógépet.
A kinyomtatott dokumentáció a spirálozógép segítségével gyorsan és igen könnyen összeköthető, a későbbiekben bármikor kiegészíthető további oldalakkal, vagy újra is köthető a már meglévő műanyag spirál és előlapfólia / hátlapkarton felhasználásával.

Mi a különbség a műanyagspirálozásra alkalmas, illetve a fémspirálozásra használható spirálozógép között?

Az iratfűzésre alkalmas spirálozógépek esetén általában háromféle kategóriát különböztetünk meg.

Az első és legelterjedtebb fajta spirálozógép, az egyszerűbb és olcsóbb technológiát képviselő műanyagspirálozó gép. Ennek működtetéséhez nem szükséges előképzettség, így akár otthon is könnyedén használható. A kötőgerinc (műanyag spirál) kedvező áron elérhető és nem utolsó sorban flexibilis is, mert az összekötött dokumentum akár többször is szétnyitható (bontható), és újból összeállítható.

Otthoni és kisebb irodai felhasználásra ajánljuk az UNI 1000 típusú spirálozógépet , amely 250 lapig köt. Amennyiben a kötési mennyiség ezt meghaladja, az Expert típusú spirálozógép lehet a megoldás, amelynek a kötési kapacitása 500 lap.
A lyukasztható lapok száma már nagyobb kapacitású a Master spirálozógép esetén a köthető lapok száma ennél is 500 lap.
Fénymásoló szalonok kedvence és nagy igénybevételnek is kitehető spirálozógép a Jetta, amelynek robosztus külseje ellenére rendkívül könnyen kezelhető, rendkívül nagy a precizitása.

A második kategóriába tartozik a fémspirálozó gép. Használatával teljesen átfordítható dokumentum, illetve falinaptár készíthető, amely  esztétikus is. A fémspirálozó gép által készített dokumentum nem bontható kötést eredményez, így gyakran használják olyan dokumentációknál is, amelynél fontos a hosszútávon használható, stabil kötés.

A harmadik kategóriát egy régi / új megoldás képviseli, amely nem más, mint a Coil tekercsspirálozó gép.
Az elkészített dokumentum elsősorban egy spirálfüzethez hasonló, de az összekötő gerinc nem fém, hanem egy megfelelő átmérőjű műanyag tekercsspirál.
A tekercsspirálozó gép kör lyukakat készít a dokumentációra, és az általunk forgalmazott gép segít a műanyag tekercsspirál dokumentációba fűzésében is.

Vásárolnék spirálozógépet, de akkor melyiket válasszam?

Ez attól függ, milyen célra használnánk az elkészült dokumentációt. Ha olyan anyagot szeretnénk készíteni, amelyet főleg saját részre vagy oktatási céllal használnánk, lényeges a kedvező ár, az egyszerű működtethetőség, a mindenkori szétköthetőség és az igen nagy, akár 500 lapos kötési kapacitás, akkor minden esetben a műanyag spirálozásra alkalmas gépeket ajánljuk.

A műanyag spirálozó gépeknek létezik elektromos változata is, amely a lyukasztásban adhat segítséget nagy mennyiségű dokumentum esetén. Ehhez két spirálozógépet is ajánlunk, hasonló kapacitással és precizitással: az EL-Jetta és az EL-Master spirálozógépek, mindkettő készletről elvihető.

Amennyiben kisebb lapszámú (3:1” esetén max. 120 lap, 2:1” esetén max. 265 lap), stabil, esztétikus dokumentációt vagy naptárat készítenénk, amelynél nem fontos a szétköthetőség, abban az esetben érdemes fémspirálozásra alkalmas fémspirálozó gépet vásárolni. Ez utóbbi típus a "Spirálozógépek / Fémspirálozó gépek" kategóriában található. A Wire Smart spirálozógép lyukasztási kapacitása 10 lap, és nagyszerűen alkalmazható naptárak készítésére is.
A Wire Jetta fémspirálozó gép robosztus külleme nagyfokú precizitással és könnyű kezelhetőséggel párosul, lyukasztási kapacitása nagyobb, 16-18 lap, így elsősorban fénymásoló szalonok részére és nagyobb irodai igénybevételekhez ajánljuk, és ez a spirálozógép is nagyszerűen alkalmazható naptárak készítéséhez.
Mindkét spirálozógép 120 lapig köt, és a lyukasztókések kikapcsolhatóak, ez a naptárkészítéshez is előnyös.

További típusokról és minderről bővebb információ olvasható a műanyagspirálozó gépek kategóriában is itt: https://copious.hu/spiralozo-gep